ce facem aici

Salutare tuturor

Prin urmare, iată cum văd eu acest proiect:

În momentul  când Doamna Valeria trimite lista (în cazul  concursului săptămânal de ex.) şi citim un poem anonim şi dacă aripa inspiraţiei ne survolează (pocneşte ) şi punem repede mâna pe pix şi pe hârtie apare un alt poem  (poate chiar un haiku) atunci să avem cadrul legal  în care să-l arătăm lumii.

Reţineţi însă ideea... vorbim doar de  poemele născute atunci, pe loc, aproape spontan şi înainte de a fi  anunţate rezultatele de duminică. Ăsta-i jocul propus. Intervine şi factorul timp deci.

Poemele provocate ar trebui să fie trimise imediat pe adresa iniţiatorilor (CTA şi mie) în cursul zilei de sâmbată  iar mesajul ar fi unul foarte simplu – poemul sursă  nr X şi sub acesta, poemul  rezultat Y. Dacă inspiraţia este şi mai mare putem trimite mai multe poeme sursă cu replicile aferente alături.

Afişarea rezultatelor pe adresa grupului s-ar face să zicem luni sau marţi sau cum convenim  cu prezentarea  poemului  sursă  şi a autorul lui devoalat,  însoţit de poemul inspirat. Se pot trimite şi mici comentarii de genul... scuze, nu ştiam că e al dvs.

Propun să nu se facă evidenţieri de nici un fel şi nici diplome deocamdată. Răsplata ar fi ca autorul poemului sursă să spună  fără supărare - DA îmi place.

După cum vedeţi, aici nu-i vorba de a se imita un poem bun care are rostul lui, pentru că a imita ceva până la identificare, confundare şi depăşire în valoare a originalui e o cale mult mai grea şi numai un adânc cunoscător ar prefera o imitaţie a unui Picaso original.

Acum este posibil ca la această acţiune a INSPIRAŢILOR să se nască o reacţie din partea  TRANSPIRAŢILOR care au tot dreptul să spună. - Stai dom’le că eu muncesc o săptămâna la un haiku şi vi tu şi iei caimacul... Nu ştiu, vom vedea pe parcurs.
Totul este perfectibil.

Suntem unici.
Suntem creatori.
Nu putem fi decât originali.
Dar nu uitaţi ce spune Ecleziastul - tot răul vine din priceperea omului

O zi bună, sănătate şi inspiraţie,
Costin Iliescu

PS
Deocamdată suntem 12. Dacă s-a înţeles mesajul meu atunci să-i dăm drumul de săptămăna aceasta- sâmbată aşteptăm!

Mulţumesc pe această cale Doamnei Calotă Rodica al cărei poem, nr. 23,  mi-a dat această idee.

Un comentariu:

  1. Bună seara! Mă voi alătura și eu gruplui, recunoscând că nu o dată un haiku ce mi-a plăcut, m-a îmboldit la scris.

    RăspundețiȘtergere